Pašu gatavots marinēts ingvers – piedeva pie suši 0
Kā var mājās iemarinēt ingvera šķēles? Esmu mēģinājusi, bet man neizdodas kraukšķīgas gaiši rozā šķēlītes, kādas pasniedz pie suši restorānos. ILZE D. JELGAVĀ
Ja ingvera šķēlēm uzlej marinādi un ļauj kādu laiku ievilkties, tās kļūst dzeltenīgi brūnas. Kā dabūt rozā krāsu? Lielražotāji bieži izmanto pārtikas krāsvielas, bet mājās ingveru var iekrāsot ar sarkanā redīsa šķēlītēm. Jāpiebilst, ka jaunās, vēl nenobriedušās saknes saskarē ar marinādi iegūst maigi rozā toni, taču veikalos pārdod lielākoties nobriedušas ingvera saknes.
Sastāvdaļas
• 200 g ingvera
• 2–3 redīsi
• 100 ml ūdens
• 100 ml rīsu etiķa
• 2 ēdamkarotes cukura
• 1,5 tējkarotes sāls
Pagatavošana.
Ingveru nomizo (visvieglāk to izdarīt ar karoti) un sagriež ļoti plānās šķēlītēs, kam uzkaisa sāli, samaisa un noliek uz pusstundu, lai ievelkas. Iesālot izdodas mazināt ingvera sīvumu, tas kļūst maigāks.
Redīsus sagriež šķēlītēs un pilda mazās burciņās kopā ar ingveru.
Gatavo marinādi: katlā ielej ūdeni un rīsu etiķi, pieber cukuru un maisot vāra, līdz cukurs izkusis. Karstu marinādi uzlej ingvera šķēlēm. Traukam uzliek vāku. Atdzesē istabas temperatūrā, tad novieto vēsumā un vismaz 2–3 diennaktis marinē. Ingvers vēl labāk garšos pēc divām nedēļām. Bez pasterizēšanas var glabāt ledusskapī 4–6 nedēļas. Ja pasterizē, var glabāt 3–4 mēnešus.
Ingveru šķēlēs viegli var sagriezt ar dārzeņu mizojamo nazi.