Foto – Shutterstock

Pašu gatavots garšvielu maisījums 0

Sastāvdaļas
• 200 g pastinaka saknes
• 200 g selerijas saknes
• 200 g pētersīļa saknes
• 200 g paprikas
• 300 g purava
• 150 g burkānu

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Visus sakņaugus sagriež ļoti mazos kubiciņos. Plānā kārtiņā izber uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un žāvē uz plīts vai kaltēšanas kastē 8–12 stundas +50 °C, kamēr pilnībā izžuvuši. Pievienojot zupām, sautējumiem un mērcēm, ēdiens iegūst lielisku aromātu un interesantas garšas nianses. Vēl šo garšvielu maisījumu var pusstundu izmērcēt skābā krējumā, pievienot nedaudz sāls un uzliet sutinātiem dārzeņiem. Cits variants – samalt kafijas dzirnaviņās un lietot bez mērcēšanas. Jāglabā hermētiskā traukā, lai netiek klāt mitrums.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.