Foto-Jānis Vecbrālis

Pašu gatavoti ābolu zefīriņi 0

Sastāvdaļas
250 grami ābolu
100 grami cukura biezenim
1 olas baltums
75 grami ūdens
200 grami cukura
6 grami agara

Reklāma
Reklāma
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana
1. No āboliem un cukura izvāra biezeni un noliek vēsā vietā atdzist.
2. Atdzisušo ābolu masu liek bļodā, pievieno olu baltumu un sāk kult ātrākajā režīmā. Puto 5–10 min. Masa ir gatava, kļuvusi gaiša un stingra. Pēc ābolu un olu baltuma masas pagatavošanas gatavo sīrupu.
3.  Katliņā ielej ūdeni, pieber agaru un pievieno 200 gramus cukura. Katliņu liek uz vidējas uguns vārīties, līdz masa sasniedz 110 grādu temperatūru. Kad sīrups ir gatavs, sāk kult ābolu olu baltuma masu, kurai lēnām, nepārtraucot kulšanu, pievieno karsto sīrupu. Kad sīrups ir pievienots, turpina kulšanu uz maksimālo ātrumu, kuļ tik ilgi, kamēr masa paliek spīdīga un stingra – aptuveni  10–15 min.
4. Kad masa ir gatava, to pilda konditorejas maisā ar uzgali un veido zefīrus.
5. Zefīrus atstāj kaltēties istabas temperatūrā vismaz 24 stundas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.