Foto – Fotolia

Pašu gatavota veselīga majonēze 0

Svaigu olas dzeltenumu (labāk izmantot dabiski barotas un turētas vistas dējumu, nevis lielveikala preci) pilnībā atdala no baltuma un lēni puto, līdz tas kļūst gaišāks.

Reklāma
Reklāma
Pasaules gals ir tuvāk, nekā domājām: Vatikāna slepenajos arhīvos atrasta sena grāmata, kurā minēts gads, kad pienāks pastarā diena
Sarunas Saūda Arābijā: atklāts, ko Ukraina piedāvās ASV, lai tās atjaunotu militāro palīdzību un atsāktu izlūkošanas datu apmaiņu
Kanādā “uzsprādzis jauns vilnis” ar ideju, ka Kanādai jāiestājas Eiropas Savienībā 25
Lasīt citas ziņas

Turpinot putošanu, tievā, tievā strūkliņā lej klāt kvalitatīvu olīveļļu. Masa kļūs daudz apjomīgāka, konsistence bieza un tumīga – kā majonēzei. Uz vienu olas dzeltenumu vajadzīgas aptuveni divas trešdaļas glāzes olīveļļas.

Garšai pēc izvēles piespiež citrona sulu, pievieno sinepes vai spiedītē sasmalcinātu ķiploku. Pašgatavotu majonēzi ledusskapī var uzglabāt aptuveni nedēļu. Nav jāsatraucas, ja olīveļļa mazliet nostājas – masu sajauc un ēd gardu muti.

CITI ŠOBRĪD LASA

Recepte no tematiskā izdevuma “Ēd gudri, ēd vesels”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.