Foto – Aija Geida

Pašu gatavota rudzu un kviešu maize 0

Svaigi maltos pilngraudu miltos ir viss nepieciešamais, lai cilvēks uzņemtu B grupas vitamīnus, vērtīgus mikroelementus un enerģiju visai dienai. Kā izcept ģimenei veselīgu pilngraudu miltu maizi, turklāt bez ilgstošas raudzēšanas? Nav sarežģīti!

Reklāma
Reklāma
“Rīt būs svarīgs vakars…” Tramps nāk klajā ar brīdinājumu. Kas rīt gaidāms? 31
“LR4 vadība ir pelnījusi, ka tā tiek atlaista.” Latvija svin “Oskaru”, bet Latvijas Radio 4 informācija krievu valodā šokē sabiedrību 21
Vai tāpēc mēs karojām? Z-patrioti šokā par Putina negaidīti dāsno piedāvājumu Trampam
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 250 g pilngraudu rudzu miltu
• 250 g pilngraudu kviešu miltu
• 100 g sviesta
• 300 ml sūkalu vai silta ūdens
• 2 ēdamkarotes citrona sulas (ja izmanto ūdeni)
• 2 ēdamkarotes brūnā cukura
• 1,5 tējkarotes sāls
• 1,5 tējkarotes ķimeņu
• ½ tējkarotes malta koriandra
• ½ tējkarotes maltu krustnagliņu
• Tējkarote malta kanēļa
• Tējkarote sodas

Gatavošana
Svaigi maltos miltus sajauc ar sodu, cukuru, sāli un garšvielām. Sviestu izkausē uz mazas uguns, nedaudz atdzesē un ieberž miltos. Pielej sūkalas vai ūdeni, kam pievienota citrona sula. Rūpīgi samīca, liek maizes formiņā un cep iepriekš līdz +160 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni stundu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.