Foto-Fotolia

Pašu gatavota ābolu marmelāde 0

Šai marmelādei nevajag papildu želējošas piedevas – marmelāde sastings pati, jo ābolos ir pektīns.

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas – 1 kg ābolu, 1 kg cukura.

Pagatavošana.

“Ir uzsākta pirmstiesas izmeklēšana, lai noteiktu nāves cēloni.” Jaunākā informācija par ASV karavīriem Lietuvā 137
TV24
“A, ēst tu gribi? Darbu gribi?” Blodons nikns uz Latvijas iedzīvotājiem, kuri “norok” ekonomiski pamatotus būvprojektus
Veselam
Kā saprast, ka organismam trūkst D vitamīna? 5 pazīmes, kas palīdzēs to atklāt
Lasīt citas ziņas

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem un tajā cep ābolus, kamēr tie viegli sačokurosies un kļūs mīksti.

Saceptos ābolus atdzesē tik daudz, lai var paņemt rokās. Ābolus bez mizas sarīvē uz smalkas rīves vai vēl labāk – izberž caur cietiņu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ābolu biezenim pievieno cukuru, pēc vēlēšanās – tējkaroti malta kanēļa.

Visu rūpīgi samaisa un vāra uz lēnas uguns, kamēr viss iegūst bieza medus konsistenci.

Atkal uzsilda cepeškrāsni uz minimuma, uz pannas izklāj foliju, virsū liek ābolu masu un cep, kamēr biezenis kļūst elastīgs kā želeja. Tam var būt nepieciešamas 6–8 stundas. Taču gatava, sagriezta gabaliņos marmelāde, kura vēl pārkaisīta ar pūdercukuru, ledusskapī var glabāties pāris mēnešu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.