Foto – Aija Geida

Pašu ceptas rudzu maizītes pie salātiem vai zupām 0

Sastāvdaļas – 200 g rudzu miltu, 50 g bīdelēto kviešu miltu, 2–3 ēdamkarotes kviešu kliju, 30 ml olīveļļas, 125 ml jogurta bez piedevām, 75 ml ūdens, 1 tējkarote cepamā pulvera, garšvielas – pa tējkarotei koriandra un ķimeņu, šķipsniņa malta kanēļa, ½ tējkarotes sāls, sēkliņas pārkaisīšanai.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Mājas
10 ēdieni, kurus nekad nedrīkst dot kaķiem — jūs būsiet pārsteigti
Atrasts ceturtā Pabrades poligonā pazudušā kareivja ķermenis: viņš neatradās purvā 80
Kokteilis
“Mēs nevēlamies saņemt honorāru par bezcerīgu cīņu!” Timmu juriste paziņo negaidītus jaunumus
Lasīt citas ziņas

Jogurtam pielej ūdeni, pievieno garšvielas, cepamo pulveri, cukuru, sāli un maisa, līdz cukurs izkusis. Atsevišķā bļodā sajauc abu veidu miltus un klijas. Pielej eļļu un ieberž to miltos. Miltu maisījumam pievieno jogurta masu un mīca, līdz izveidojas viendabīga mīkla, tad noliek uz 15 minūtēm. Mīklu sadala sešās daļās, no katras izveido mazu kukulīti, virspusē iegriež krustiņu, pārkaisa ar sēkliņām un cep +160 °C aptuveni 25 minūtes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.