Izžāvēti un smalkā pulverī samalti dārzeņi un garšaugi aizņem ļoti maz vietas. Foto – Anda Krauze un Lorita Miķelsone

Lorita Miķelsone dara tā 0

• Pirms sagrieztās dilles, pētersīļus, ogas, dārzeņus liek saldētavā, tie uz 12 stundām jāievieto ledusskapī. Zudīs ap 10% mitruma, un atlaidinātās zemenes, avenes, pētersīļi vai kas cits būs ļoti aromātiski, piemēram, dilles nekļūs melnas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
Lasīt citas ziņas

• Šķēlītēs sagrieztus ķiplokus mazos apjomos var žāvēt uz palodzes. Pāris nedēļās tie sakaltīs un uzglabājot nesapūs, jo nebūs papildus saņēmuši skābekļa devu, kā tas notiek, žāvējot cepeškrāsnī ar ieslēgtu ventilāciju.

Šogad Miķelsoniem izaugusi tik liela ķiploku raža, ka vajadzēja domāt, kā lai tos izkaltē. Ienāca prātā, ka varētu likt zārdā. Izmantojot vairākas brusas un līstes, to taisīja gruntīgāku nekā sienam domāto. Ķiplokus kārtoja ar galviņām uz ārpusi un lakstiem uz iekšpusi. Pēc divām nedēļām ķiploki bija sausi. Lietus tos nomazgāja, saule nožāvēja, bet vējš nopūta zemi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.