Kur izmantot 0
Smalkā maluma garšaugu pulverim ir koncentrēta garša, tāpēc ēdienam var likt mazāk sāls. Pulveris lieliski izšķīst marinādēs, mērcēs un zupās. Var pievienot sieram, biezpienam, gaļai, zivīm, salātiem un sviestam, bet ķiploku pulveri – arī grauzdiņiem. Šķipsniņu šā pulvera kopā ar sakapātiem svaigiem zaļumiem (pētersīļiem, dillēm, lokiem) var likt pie kefīra. Izmantošanas iespējas ir gana plašas.
– Lai gaļa gatavojot ātrāk kļūtu mīksta, uzbārstiet rabarberu pulveri! Rabarberu, arī skābeņu sastāvā esošā skābeņskābe darbojas kā irdinātājs. Pavāri, piemēram, pīli vai vistu pilda ar plūmēm vai āboliem, kuros arī ir skābeņskābe, bet daudz mazākā koncentrācijā, – klāsta mājražotāja. – Ja biešu zupai pievieno rabarberus, tā sanāk ļoti garšīga. Pamēģiniet, noteikti nenožēlosiet! Gan saknes, gan gaļa ātrāk kļūst mīksta. Svaigu rabarberu masā var pamērcēt karbonādi – tad izcepsies daudz sulīgāka. Ja nav svaigu rabarberu, var izmantot no tiem pagatavotu pulveri – vienu tējkaroti uz trim kilogramiem gaļas.
Iepriekš Lorita pati brauca un piedāvāja pircējiem mājās saražotos garšaugu pulverus. Tagad, lai varētu nodrošināt lielāku daudzumu (smalki maltu garšaugu un dārzeņu pulverus ar zīmolu “Pitas” var nopirkt “Rimi” nodaļās “Klēts” un citviet), uzmeistarojusi daudz jaudīgāku žāvētavu, iegādājusies profesionālu elektrisko maltuvi.