Foto – Ilze Pētersone

Pastinaku–bumbieru krēmzupa ar asinsdesu un fritētu pastinaku 0

Vāra krēmzupu

Sagrieztu 1 šalotes sīpolu un 2 ķiploku daiviņas apcep eļļā, pievieno tāpat sagrieztus 800 g pastinaka, apcep, pielej dārzeņu vai vistas buljonu un vāra, līdz gandrīz gatavi. Pievieno sagrieztus bumbierus un vāra, līdz jūk ārā. Pievieno 800 ml pienu, 80 g sviestu, sāli, cukuru un nedaudz piparu pēc garšas, uzvāra, noņem no uguns, sablenderē un izlej caur sietu.

Reklāma
Reklāma

Apcep asinsdesu

Kokteilis
Laimīgais datums 22.02. – šīm 4 zodiaka zīmēm tā solās būt īpaši veiksmīga diena
Tramps iet uz visu banku – no Ukrainas prasa neiespējamo: atklātas skandalozā līguma detaļas
Kokteilis
Kādā krāsā jābūt naudas makam, lai piesaistītu finansiālo labklājību? Katrai zodiaka zīmei savs veiksmes tonis
Lasīt citas ziņas

Asinsdesu var iegādāties no zemniekiem. Noņem desai apvalku, sadrupina, liek metāla formiņā, apsedz ar foliju un cep cepeškrāsnī 180°C 15 min. Pirms pasniegšanas vēlreiz sadrupina un uzsilda.

Fritē pastinaku

Vidēja izmēra 1 pastinaku sarīvē smalkos, garos salmiņos un cep 130°C karstā eļļā, kamēr zeltaini. Liek uz salvetes, lai uzsūcas eļļa, un apkaisa ar sāli vai citu garšvielu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.