Foto – Aija Geida

Pasteidzamies, kamēr vēl vasara aiz loga! Ir īstais laiks, kad ēst kukurūzu 7

Vasara ir īstais laiks, kad ēst kukurūzu – tā ir kukurūzas sezona. Tās satur nedaudz olbaltumvielu un daudz vitamīnu un minerālvielu, raksta “The Washington Post.”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nedēļas nogale četrām zodiaka zīmēm sola lielas problēmas. Kuras ir tās, kam jāuzmanās! 3
Pasaulei vajadzētu atgādināt par šīm briesmām: Krievijā rosina detonēt kodolbumbu, lai liktu “cilvēcei aizdomāties” 85
Krimināls
“Lizuma pagastā 19.septembra rīts iesākās traģiski…” Skolas direktore līdzjūtības runā piemin māsu un brāli, kuri gāja bojā traģiskajā autoavārijā 17
Lasīt citas ziņas

Kukurūza ir viens no dabas brīnumiem, jo ​​tas ir gan grauds, gan dārzenis. Lai gan lielāko daļu gada pērkam konservētu vai saldētu kukurūzu, vasara ir īstais laiks, kad atcerēties, cik fenomenāli garšo svaiga kukurūza.

Kukurūza ir atrodama lielākajā daļā lielveikalu produktu. Ja uzmanīgi aplūkosiet etiķetes, jūs redzēsiet, ka kukurūza ir iekļauta graudaugos, alū, krekeros, čipsos un citos produktos. Bet cilvēka veselība no tās tikai iegūst.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kukurūza ir cieti saturošs dārzenis, un vidēja izmēra kukurūzas vārpa satur aptuveni 90 kalorijas un 20 gramus ogļhidrātu. Tas ir vairāk nekā brokoļos, ziedkāpostos vai burkānos, taču, ēdot kukurūzu, jūs iegūstat daudz ieguvumu veselībai, raksta medijs.

Kukurūzas lielākais uzturvērtības ieguvums ir tas, ka tā ir lielisks luteīna un zeaksantīna avots, kas piešķir graudiem dzelteno krāsu.

Luteīns un zeaksantīns ir ārkārtīgi svarīgi acu veselībai. Tie tiek nogulsnēti tīklenē, it īpaši nelielā apgabalā centrā, ko sauc par makulu. Tur tie absorbē zilo gaismu, aizsargājot šūnas šajā acs daļā no bojājumiem. Ja jūsu uzturā ir pietiekami daudz luteīna un zeaksantīna, tas samazina makulas deģenerācijas risku – slimību, kas izraisa centrālās redzes zudumu.

Kukurūza ir arī vērtīgs augu olbaltumvielu avots. Turklāt kukurūzas porcija satur 2 gramus šķiedrvielu. Kukurūzas ieguvumu sarakstu noslēdz dažādi vitamīni un minerālvielas, tostarp magnijs, kālijs, B vitamīni un A un C vitamīni.

Kad kukurūza ir novākta, tajā esošais cukurs sāk pārvērsties cietē, tāpēc ideālā gadījumā to vajadzētu ēst tajā pašā dienā. Lai palēninātu procesu, uzglabājiet kukurūzas vālītes miziņā.

Vasarā vislabāk ēst svaigu, bet pārējos gada mēnešos saldētu vai konservētu kukurūzu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.