Pastas salāti ar sparģeļiem un zemenēm – paņem piknikā 0
Sastāvdaļas salātiem
400 g zaļo sparģeļu
400 g svaigu zemeņu
200 g makaronu Fusilli
2 saujas iepriekš nomazgātu un nosusinātu rukolas vai spinātu lapu.
Mērcei
2 ēdamkarotes olīveļļas
1 ēdamkarote balzametiķa
1 ēdamkarote baltvīna etiķa
1 tējkarote citrona sulas
1 tējkarote medus vai kļavu sīrupa
½ tējkarote sāls
citronpipari pēc garšas
Pagatavošana.
1) Nomazgā un virtuves dvielī nosusina sparģeļus.
2) Nolauž sparģeļa kātu (2–3 cm) un atlikušo sparģeli sagriež apmēram 3 cm garos gabaliņos.
3) Pagatavo makaronus atbilstoši norādei uz iepakojuma. Pēc pagatavošanas makaronus nokāš un noskalo aukstā ūdenī.
4) Uz uzkarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā apcep sparģeļus apmēram 8 minūtes.
5) Pa to laiku bļodiņā (ja salāti tiks ēsti tuvāko stundu laikā) vai mazā burciņā, kuru var aizvērt ar vāku (ja salāti tiks ēsti vēlāk), uztaisa salātu mērci, savienojot visas sastāvdaļas un kārtīgi samaisot.
6) Lielā bļodā vai ēdiena uzglabāšanas traukā liek apceptos sparģeļus, izvārītos makaronus, rukolu vai spinātus.
7) Neilgi pirms ēšanas nomazgā zemenes un katru sagriež četrās daļās, pievieno salātiem.
8) Mērcīti pārlej pāri salātiem pirms ēšanas.
Recepti piedāvā AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar veselīga dzīvesveida blogu “Foodprep.lv”