Publicitātes foto

Pastas salāti ar sparģeļiem un zemenēm – paņem piknikā 0

Sastāvdaļas salātiem
400 g zaļo sparģeļu
400 g svaigu zemeņu
200 g makaronu Fusilli
2 saujas iepriekš nomazgātu un nosusinātu rukolas vai spinātu lapu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Izceļas pamatīgs kašķis! Magones mājās ierodas “inspekcija”, kas pārbauda sanitārās prasības vannas istabā 61
Kalpos vairāk nekā 15 gadus: nosaukti auto, no kuriem īpašnieki nesteidz šķirties pat pēc vairākiem gadiem
FOTO. Gaismā nākusi dāvana, ar ko Putins slepus pārsteidzis Trampu
Lasīt citas ziņas

Mērcei
2 ēdamkarotes olīveļļas
1 ēdamkarote balzametiķa
1 ēdamkarote baltvīna etiķa
1 tējkarote citrona sulas
1 tējkarote medus vai kļavu sīrupa
½ tējkarote sāls
citronpipari pēc garšas

Pagatavošana.

1) Nomazgā un virtuves dvielī nosusina sparģeļus.
2) Nolauž sparģeļa kātu (2–3 cm) un atlikušo sparģeli sagriež apmēram 3 cm garos gabaliņos.
3) Pagatavo makaronus atbilstoši norādei uz iepakojuma. Pēc pagatavošanas makaronus nokāš un noskalo aukstā ūdenī.
4) Uz uzkarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā apcep sparģeļus apmēram 8 minūtes.
5) Pa to laiku bļodiņā (ja salāti tiks ēsti tuvāko stundu laikā) vai mazā burciņā, kuru var aizvērt ar vāku (ja salāti tiks ēsti vēlāk), uztaisa salātu mērci, savienojot visas sastāvdaļas un kārtīgi samaisot.
6) Lielā bļodā vai ēdiena uzglabāšanas traukā liek apceptos sparģeļus, izvārītos makaronus, rukolu vai spinātus.
7) Neilgi pirms ēšanas nomazgā zemenes un katru sagriež četrās daļās, pievieno salātiem.
8) Mērcīti pārlej pāri salātiem pirms ēšanas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Recepti piedāvā AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar veselīga dzīvesveida blogu “Foodprep.lv”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.