Publicitātes foto

Pastas salāti ar sparģeļiem un zemenēm – paņem piknikā 0

Sastāvdaļas salātiem
400 g zaļo sparģeļu
400 g svaigu zemeņu
200 g makaronu Fusilli
2 saujas iepriekš nomazgātu un nosusinātu rukolas vai spinātu lapu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Putins jau sācis plaša mēroga karu pret Eiropu, taču Rietumi baidās to atzīt
Lasīt citas ziņas

Mērcei
2 ēdamkarotes olīveļļas
1 ēdamkarote balzametiķa
1 ēdamkarote baltvīna etiķa
1 tējkarote citrona sulas
1 tējkarote medus vai kļavu sīrupa
½ tējkarote sāls
citronpipari pēc garšas

Pagatavošana.

1) Nomazgā un virtuves dvielī nosusina sparģeļus.
2) Nolauž sparģeļa kātu (2–3 cm) un atlikušo sparģeli sagriež apmēram 3 cm garos gabaliņos.
3) Pagatavo makaronus atbilstoši norādei uz iepakojuma. Pēc pagatavošanas makaronus nokāš un noskalo aukstā ūdenī.
4) Uz uzkarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā apcep sparģeļus apmēram 8 minūtes.
5) Pa to laiku bļodiņā (ja salāti tiks ēsti tuvāko stundu laikā) vai mazā burciņā, kuru var aizvērt ar vāku (ja salāti tiks ēsti vēlāk), uztaisa salātu mērci, savienojot visas sastāvdaļas un kārtīgi samaisot.
6) Lielā bļodā vai ēdiena uzglabāšanas traukā liek apceptos sparģeļus, izvārītos makaronus, rukolu vai spinātus.
7) Neilgi pirms ēšanas nomazgā zemenes un katru sagriež četrās daļās, pievieno salātiem.
8) Mērcīti pārlej pāri salātiem pirms ēšanas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Recepti piedāvā AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar veselīga dzīvesveida blogu “Foodprep.lv”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.