Pastas sacepums
 ar olu 0

Sastāvdaļas (6 porcijas) – 6 olas, 2 ēdamkarotes sviesta, 100 g vidēja izmēra pastas, 3 ēdamkarotes saldā krējuma, 2 šķēles šķiņķa, 50 g rīvēta parmezāna, 2 bazilika zariņi, 1 ēdamkarote olīveļļas, pēc vajadzības: sāls, malti baltie pipari.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

Mājas
10 ēdieni, kurus nekad nedrīkst dot kaķiem — jūs būsiet pārsteigti
Atrasts ceturtā Pabrades poligonā pazudušā kareivja ķermenis: viņš neatradās purvā 80
Tiklīdz karš Ukrainā beigsies, Putins varētu ātri pārvietot karaspēku uz Baltijas valstu robežām – vācu izlūkdienests
Lasīt citas ziņas

Kamēr viegli sāļā ūdenī, kam pievienota karote olīveļļas, vārās pasta (atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma), šķiņķi sagriež sīkās strēmelītēs, baziliku noskalo, nopurina ūdeni un lapiņas sasmalcina. Bļodiņā sakuļ saldo krējumu un rīvēto parmezānu. Pievieno sasmalcināto šķiņķi un baziliku, pieber sāli un piparus, samaisa.

Kad pasta gatava, to nokāš un sadala vienādās daļās cepšanai paredzētajos traukos, kas no iekšpuses ieziesti ar sviestu. Pārlej ar sagatavoto mērci un katrā traukā iesit pa vienai olai. Liek sakarsētā cepeškrāsnī un 6 – 8 minūtes cep 180 °C temperatūrā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.