Foto: publicitātes

Krēmīgā čili mērcē ar cukīni un spinātiem – sasildīs ikviena pastas cienītāja garšas kārpiņas 0

Oktobris pazīstams arī kā Pasaules pastas mēnesis, un kā gan citādi to atzīmēt, ja ne izbaudīt visiem iemīļoto ēdienu. AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar ēdienu blogeri Kasparu Virsnīti piedāvā pikantu recepti, kas sasildīs ikviena pastas cienītāja garšas kārpiņas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Lasīt citas ziņas

Gnocchi krēmīgā čili mērcē ar cukīni un spinātiem (4-6 porcijām)

Veģetāra pastas recepte, kurā ir gan maigas, gan asas garšu notis.

Sastāvdaļas:

CITI ŠOBRĪD LASA

• 400g “Dobeles Dzirnavnieka” Gnocchi pastas;
• 240g dārzeņu buljona;
• 2 sīpoli;
• 1 cukīni;
• 250g kokosriekstu piena;
• 2 ēdamkarotes tomātu pastas;
• 1 ēdamkarote Vidusjūras garšvielu maisījuma;
• 1 čili pipars;
• 100g spinātu lapiņas;
• 1 tējkarote sāls;
• šķipsniņa maltu melno piparu;
• 30 g parmezāna siera.

Gatavošana:

1) Uzkarsē sālsūdeni, pievieno pastu un gatavo atbilstoši norādei uz iepakojuma līdz aldente gatavībai.

2) Katlā sutina sīpolus kopā ar čili pipariem, kad tie ieguvuši zeltainu nokrāsu, pievieno dārzeņu buljonu (pašgatavotu buljonu var aizvietot arbuljona kubiņiem, taču jāizvēlasprodukts, kas ir bioloģisks un vēlams bez cukura). Zem katla vāka ļauj 5 minūtes tam gatavoties.

3) Pievieno sagrieztu cukīni un sāli.Nedaudz pasutina, taču neļauj cukīni izjukt. Vēlams, lai pirms nākamā soļa veikšanas buljona šķidrums būtu izvārījies, lai pastas mērce nebūtu šķidra.

4) Noņem katlu no uguns un pievieno kokosriekstu pienu, tomātu pastu un Vidusjūras garšvielu maisījumu, sāli, piparus, kārtīgi visu samaisa un pievienospinātu lapiņas. Novieto katlu atpakaļ uz plīts.

7) PievienoGnocchipastu mērcei katlā, kārtīgi izmaisa un pasniedz uz šķīvja. Servē, pāri kaisot sarīvētu parmezānas sieru.

Padoms:

Svarīgi visu rūpīgi maisīt, lai spināti sakristos un mērce kļūtu krēmīgi bieza, tai nevajadzētu būt ūdeņainai, taču nevajag to pārvārīt.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.