Paštaisīts muslis: lētāk, veselīgāk, garšīgāk! 6
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Pagatavot musli ir vienkārši, tikai jāiegādājas nepieciešamās sastāvdaļas: dažādi rieksti, sēkliņas, rupja maluma auzu, kukurūzas, griķu vai citas pārslas, vēl dažas sastāvdaļas, jāsajauc, jāapgrauzdē, un – muslis gatavs!
Mājās gatavots muslis
(500 g)
Sastāvdaļas:
• 200 g riekstu un mandeļu
• 20 g saulespuķu sēklu un/vai ķirbju sēklu
• 10 g kokosriekstu skaidiņu
• 10 g linsēklu
• 20 g rozīņu
• 60 g speltas kviešu pārslu
• 60 g auzu pārslu
• 5 ēdamkarotes augu eļļas
• 3 ēdamkarotes medus
• 30 g ūdens
Pagatavošana:
Riekstus rupji sasmalcina un ieber lielā bļodā. Iemaisa speltas kviešu un auzu pārslas, saulespuķu sēklas, kokosriekstu skaidiņas un linsēklas. Pievieno ūdeni, eļļu un medu. Masu samīca un liek garenā veidnē. Cep cepeškrāsnī 220 °C 20–30 minūtes. Ik pa laikam musli apmaisa, lai tas nepiedegtu.
Kad muslis atdzisis, pārkaisa rozīnes. Uzglabā traukā ar vāku.
Lai būtu daudzveidīgāka garša, pievieno riekstu maisījumu: lazdu riekstus, valriekstus, Indijas riekstus, pekanriekstus.