Pasta ar meža sēnēm un brokoļiem 0
iepakojums (500 g) spinātu pastas (vai kāda atrodama)
300 g gaileņu vai citu meža sēņu
1 neliels sīpols
1 liela brokoļa galviņa
200 ml saldā krējuma
zaļi garšaugi (dilles, lociņi, pētersīļi)
sāls un pipari pēc garšas
sviests cepšanai
Vadoties pēc instrukcijas, izvāra pastu al dente – lai, liekot uz zoba, vidus jūtams stingrs un kraukšķīgs. Dziļā pannā apcep gailenes, pievieno sasmalcinātu sīpolu, piparus, sāli un iepriekš blanšētus brokoļus, pārlej ar saldo krējumu un mazliet pasautē, lai samiksējas garšas. Pievieno makaronus un daudz zaļumu.
Izmēģiniet!
Pilnai gardēža laimei ieteicams pastu gatavot pašiem, pievienojot vēlamo piedevu, piemēram, kaltētu sēņu pulveri. Kā šāda pasta smaržo vārot! Viszaļākā zaļā krāsa iegūstama no spinātiem.
Šoreiz ēdiens gatavots tikai ar sēnēm, taču var apcept vistas fileju, kā arī brokoļus aizstāt, piemēram, ar saldo papriku.