Pasta ar ceptiem baklažāniem, svaigiem Latvijas tomātiem un plucinātu mocarellas sieru 0
PAGATAVOŠANA
Sīki sakapā sīpolu un ķiploku, apcep viegli zeltainus. Pievieno gabaliņos sagrieztus tomātus un vēl nedaudz cep. Pievieno cukuru, sāli un piparus pēc garšas, pielej baltvīnu un mazliet pasautē.
Sagriež baklažānu palielos klucīšos, apslaka ar olīveļļu, uzber sāli un cepeškrāsnī 180 grādos cep, kamēr kļūst skaisti brūni.
Blanšē ķirštomātus un noņem miziņu.
Pastu liek karstā ūdenī, pievieno nedaudz sāls un vāra, kā norādīts uz paciņas vai kamēr sasniedz al dente konsistenci – viducis vēl nedaudz ciets.
Sakarsē pannu, tajā liek gatavo pastu un tomātu mērci, apceptos baklažānus un tomātiņus, ātri visu samaisa, uzkaisa bazilika lapiņas.
Kārto uz šķīvja, virsū liek plucinātu mocarellas sieru un uzber ciedru riekstus.
Pavāres piebilde
Šā ēdiena nosaukumā parasti ir vārds melanzane, kas nav nekas cits kā baklažāns. Tas ir tradicionālais savienojums – pasta ar baklažāniem, tomātu mērci un sieru. Garšīgi, ja pastai ar piedevām ļauj nedaudz pastāvēt, visām garšām savilkties.
36,6 °C konsultante SNEŽANA MATJUKOVSKA, restorāna Cup & Cino pavāre