Svētku laikā jāpaslēpj panna. Izdzīvošanas minimums, lai nenāktu klāt svars 0
Ziemassvētku laiks, kas manās mājās ar pilnu krūti sākās jau no Pirmās adventes, saistās ar bagātīgi klātiem galdiem un smaguma sajūtu. Ar karoti jau neviens virsū neskrien, kopīgas maltītes ir daļa
no svētkiem gan adventes laikā, gan Ziemassvētku brīvdienās, tomēr lielā apetīte pēc tam kopā ar vainas izjūtu neļauj izbaudīt svētku laiku pilnībā.
Lai arī ikdienā cenšos ēst veselīgi, pēdējā laikā pamanīju, ka pusdienu šķīvī vairāk lieku tieši ceptus ēdienus – tas ir daudz vienkāršāk, garšīgāk un ātrāk, bet, protams, arī neveselīgāk. Tā kā drastiskas diētas nekad nepalīdz un pirmssvētku gavēnim man spēka nepietiek, nolēmu kādu laiku atteikties no ceptiem ēdieniem, lai uzlabotu pašsajūtu un atbrīvotos no smaguma vēderā. Tik vienkārši, toties efektīvi!
Šādas minimālas uztura izmaiņas ikdienā man palīdz bagātināt ēdienkarti, jo karbonāžu vietā nu izvēlos sevi palutināt ar cepeškrāsnī ceptu lasi vai bagātīgāku sautēto dārzeņu izlasi.
Lai arī pārējiem mājiniekiem vēl joprojām no rīta cepu plānās pankūkas un vakarā smeķīgas karbonādes, pati izvēlos dienu sākt ar biezpienu un vakarā uzvārīt dzeltenās pupiņas ar vistas fileju.