Foto: Matīss Markovskis

Pašgatavots muslis ar biezpiena–ābolu krēmu 0

Sastāvdaļas
125 g ātri vārāmo auzu pārslu
40 g ķirbju sukāžu
40 g žāvētu dzērveņu
40 g riekstu maisījuma
6 ēdamkarotes agaves sīrupa
20 g sviesta

Reklāma
Reklāma
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
Lasīt citas ziņas

Krēmam
100 g pašgatavota ābolu ievārījuma (1 kg ābolu, 300 g brūnā cukura, 2 krustnagliņas)
100 g biezpiena
100 g grieķu jogurta

Pagatavošana.
Sakarsētā pannā izkausē sviestu. Pievieno auzu pārslas un viegli apcep. Pievieno ķirbju un dzērveņu sukādes, riekstu maisījumu un agaves sīrupu. Visu samaisa.

Musli izliek traukā, lai atdziest.

CITI ŠOBRĪD LASA

Nomizo ābolus un sagriež plānās šķēlītēs. Ber katlā, pievieno brūno cukuru un krustnagliņas. Vāra, līdz āboli izjūk. Gatavo ievārījumu liek burciņā un atdzesē. Pēc tam var uzglabāt ledusskapī.

Gatavo krēmu – biezpienā iemaisa ābolu ievārījumu un grieķu jogurtu.

Glāzē vai trauciņā liek atdzisušo musli, virsū liek krietnu karoti biezpiena krēma, tad atkal musli un virspusē kārto biezpiena krēmu.

Sukādes var aizvietot ar jebkuriem žāvētiem augļiem un riekstiem, kādi bērnam labāk garšo.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.