Pašgatavotas rafaello konfektes ar zemenēm 1
Sastāvdaļas – glāze miltu, 200 g zemeņu, 1 ola, 5 ēdamkarotes cukura, 30 g sviesta, 250 g biezpiena, rīvmaize, kokosrieksta skaidiņas.
Pagatavošana.
Olu sakuļ ar cukuru un, turpinot kulšanu, pievieno sviestu un biezpienu.
Pēc tam masai pievieno miltus un visu kārtīgi samaisa.
No gatavās mīklas ņem nelielas piciņas un veido nelielus plācenīšus. Vidū ieliek veselu zemeni un plācenīti saripina bumbiņā tā, lai zemene būtu iekšpusē. Ja līp pie rokām, rokas iesmērē ar miltiem.
Gatavās bumbiņas met vārošā ūdenī un, kad tās uzpeld virspusē, vāra vēl 3 minūtes. No katliņa gatvās bumbiņas izķeksē ar putukaroti.
Uzvārītās bumbiņas apviļā rīvmaizes un kokosrieksta skaidiņu maisījumā.
Pasniedzot rotā ar svaigām zemenēm.
Labu apetīti!