Foto – Shutterstock

Pašceptas, zeltainas brokastu maizītes ar sezamu 0

Sastāvdaļas – 0,5 kg kviešu miltu, 1,5 tējkarotes sausā rauga, 1 ola, 1,5 ēdamkarotes sviesta, 2 glāzes silta ūdens.

Reklāma
Reklāma
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
7 iemesli, kāpēc jūs nespējat zaudēt svaru pat, ja pārtiekat tikai no vienas salāta lapas
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Sastāvdaļas ieliek bļodā, labi samīca. Dēlīti pārkaisa ar miltiem, novieto mīklu, kuru sadala sešās vienādās daļās, un katru daļu izrullē apmēram 10–12 cm diametrā. Liek maizītes uz ietaukotas cepamās plāts, pārklāj ar tīru dvieli un ļauj 20 minūtes uzrūgt. Pārziež ar pienu, pārkaisa ar sezama sēkliņām un cep 10 minūtes 200 °C temperatūrā sakarsētā cepeškrāsnī.
Samazina karstumu līdz 89 °C temperatūrai un cep vēl 15 minūtes, līdz maizītes ir zeltainas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.