Pašceptas ķirbja maizītes – pie brokastu kafijas vai pusdienu zupas 0
Sastāvdaļas (4–6 porcijas)
• 100 g ķirbju biezeņa
• 200 g kviešu miltu
• 50 g ķirbju sēkliņu
• 75 ml ūdens
• 2 ēdamkarotes mīksta sviesta
• Ēdamkarote kviešu kliju
• Ēdamkarote citrona sulas
• 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
• ¼ tējkarotes malta muskatrieksta
• ¼ tējkarotes malta kanēļa
• ½ tējkarotes sāls
• Ķirbju sēkliņas pārkaisīšanai
Pagatavošana.
Ķirbi sagriež mazos gabaliņos, liek pannā, pievieno dažas ēdamkarotes ūdens, uzliek vāku un sutina, kamēr tas izšķīst un masa kļūst kā biezenis.
Kviešu miltus sajauc ar klijām, sodu, garšvielām, cukuru un sāli un ieberž mīkstu sviestu. Pievieno ķirbju biezeni un ūdeni, izmīca. Pieber ķirbju sēkliņas, vienmērīgi izmīca un noliek uz 15 minūtēm. Veido mazus kukulīšus un pārkaisa ar ķirbju sēkliņām. Cep +170 °C aptuveni 30 minūtes.
UZZIŅA
• Visām mīklām varbūt jāpievieno mazliet vairāk šķidruma – tas atkarīgs no miltu kvalitātes.
• Citrona sulas vietā var izmantot dzērveņu vai cidoniju sulu.
• Visgaršīgākās maizītes ir no svaigi maltiem pilngraudu miltiem.