Lapas žāvē kā reņges 6
Lapas saimniece ver uz auklas līdzīgi kā reņģes žāvēšanai. Ar lielu adatu izdur caurumu lapas kātā un izver diegu (šim nolūkam, piemēram, der zilais sintētiskais, siena ruļļiem paredzētais striķis). Virteni veido tik garu, lai var ērti noturēt rokās. Tabakas lapas žāvē šķūnītī, kur caurvējš, bet mitrākā laikā ienes istabā, sausumā un siltumā. Kad lapas izžuvušas, tās labi lokās. Tad saimniece prāvā metāla kārbā ieklāj avīzi (lapas nepiedegs, un avīze uzsūks mitrumu) un blīvi kārto tabakas lapas. Uzliek ciešu vāku un kārbu tur siltā vietā uz plīts malas, bet naktī uzstumj uz riņķiem. Ik pa laikam kārbu atver un apskatās, vai lapas jau kļuvušas tumšas un trauslas. Tad lapas atbrīvo no dzīslām. Tabaciņu sasmalcina vajadzīgajā smalkumā, izberžot caur metāla sietiņu.
Kurinot mēreni, fermentācija ilgst aptuveni nedēļu.
Šogad saimniece tabaku audzējusi mazākā apjomā, jo vēl saglabājušies vecie krājumi (divus gadus to var glabāt noteikti).
Inese Kalniņa plāno atkost arī veidu, kā tīt cigārus. Kubietes taču var – vai tad latvietes sliktākas?