Foto – Shutterstock

Motors un strāvas ģenerators 0

Nozīme ir dzinēja veidam. Divtaktu dzinējus parasti izvēlas nelieliem ģeneratoriem, kas darbojas samērā īsu laiku. To motora resurss nav liels – bieži vien tikai 500 motorstundu. Ilgākam darbības laikam paredzēti četrtaktu dzinēji ar augšējo vārstu izvietojumu. Vairākumam ģeneratoru izmanto gaisa dzesēšanas motorus. Jaudīgākajām ierīcēm, kas paredzētas ļoti ilgai nepārtrauktai darbībai, ir šķidruma dzesēšana.

Reklāma
Reklāma
Mājas
7 pārtikas produkti, kas nekad nebojājas. Var izveidot krājumus visam mūžam!
Kokteilis
Nosauktas 5 zodiaka zīmes, kurām dzīvē drīz sāksies “melnā strīpa”
Kokteilis
Kas vislabāk garšo katrai horoskopa zīmei? Pārbaudi, vai astrologiem taisnība!
Lasīt citas ziņas

Svarīgs ir arī ierīcē iebūvētā strāvas ģeneratora veids. Asinhronie ģeneratori ir lētāki par sinhronajiem un izturīgāki grūtos darba apstākļos, bet tos labāk izmantot ar ierīcēm, kam nav lielas patērējamās strāvas pārmaiņas ieslēgšanas brīdī. Sinhronie ģeneratori ir dārgāki, taču tie paredzēti izmantošanai elektrosistēmās, kurās ir ierīces ar lielu starta jaudu, piemēram, metināmās ierīces, jaudīgas elektroierīces, sūkņi.

Ja ģenerators paredzēts kā alternatīvs strāvas avots, ir ērti, ja tas aprīkots ar sistēmu, kas ierīci iedarbina brīdī, kad tīklā pazūd elektroenerģija, un izslēdz, kad strāvas padeve atjaunojas. Tāpat noder strāvas stabilizators.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.