Pasakaini skaista ziedu kūka. Iepriecini savējos svētkos! 0
Kūkas autore Inese Bedeice
Sastāvdaļas
Mīklai – 1,6 kg 9% biezpiena, 200 g kviešu miltu, 10 olas, 300 g cukura, 100 g saldskābmaizes rīvmaizes, 125 g sviesta, 400 g žāvētu dzērveņu, 1 g vaniļas ekstrakta, 100 ml ruma.
Cepumu mīklai – 150 g kviešu miltu, 100 g biezpiena, 1 ola, 50 g cukura.
Pildījumam – 150 g cukura, 300 g saldskābmaizes rīvmaizes, 1 kg aveņu, 10 g piparmētru.
Pirmajai želejai – 50 g cukura, 300 g piparmētru, 10 g želatīna.
Otrajai želejai – 50 g cukura, 300 g cidoniju, 10 g želatīna.
Bezē – 1 ola, 130 g cukura, 1 g vaniļas ekstrakta.
Pagatavošana.
Biezpienu izberž caur sietu. Dzērvenes vienu stundu mērcē rumā, pēc tam nokāš un samaisa ar miltiem. Olas puto ar cukuru, līdz masa kļuvusi gaiša un viegla, un iemaisa vaniļas ekstraktu un biezpienu. Iecilā dzērvenes un rūpīgi samaisa. Miltus sajauc ar saldskābmaizes rīvmaizi un pievieno masai. Mīklu lej veidnē, kas ietaukota ar sviestu un nokaisīta ar saldskābmaizes rīvmaizi. Cep +160 °C aptuveni 45 minūtes. Atdzesē un vidū liek pildījumu, ko pagatavo šādi: avenes izberž caur sietu vai sablendē, pievieno cukuru un rīvmaizi, samaisa.
No receptē norādītajām sastāvdaļām gatavo cepumu mīklu, no kuras veido ziedu kātus, – mīklu izmaļ caur gaļas mašīnu, kam uzlikts speciālais konditorejas uzgalis.
Bezē puķītes veido no olas baltumu masas. Želejām sablendē receptēs norādītās sastāvdaļas un sastindzina.