Pasakaina torte “Vasaras sapnis” no rupjmaizes biskvīta un biezpiena krēma 0
Tortes autore Terēze Djomina
Rupjmaizes biskvītam – 20 olas, 260 g cukura, 240 g “Lāču” rudzu rīvmaizes, 5 g vaniļas cukura, 10 g malta kanēļa, 100 g kviešu miltu, 2 g cepamā pulvera, šķipsna sāls.
Maizes šķēles sagriež, apcep cepeškrāsnī, atdzesē un smalki sarīvē, pievieno kanēli un apgrauzdē. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un vaniļas cukuru. Olu baltumus saputo stingrās putās ar sāli. Rīvmaizi samaisa ar izsijātiem miltiem, cepamo pulveri, tad iejauc olu dzeltenumu masā. Tajā viegli iecilā saputotus olu baltumus. Biskvītu lej trīs pannās, kas izklātas ar cepampapīru, un cep +180 °C aptuveni 30 minūtes.
Biezpiena krēmam – 300 g “Smiltenes piena” biezpiena, 250 g pūdercukura, 250 g “Smiltenes piena” 35% saldā krējuma, 10 g vaniļas cukura, 10 g citrona miziņas.
Biezpienu izberž caur sietiņu, pievieno pusi pūdercukura, citrona miziņu, vaniļas cukuru un rūpīgi samaisa. Saldo krējumu saputo ar otru daļu pūdercukura un iecilā biezpiena masā.
Zefīra krēmam – 250 g upeņu biezeņa, 150 g ievārījuma cukura, 2 olu baltumi, 400 g cukura, 3 g citrona sulas, šķipsniņa sāls.
Ogām pieber ievārījuma cukuru un vāra, līdz parādās pirmais burbulis. Atdzesē līdz +40 °C, sablendē un izberž caur sietu. Olu baltumus saputo stingrās putās ar sāli un citrona sulu, pakāpeniski pievieno ogu biezeni un puto vēl 10 minūtes.
Brūkleņu un ābolu ievārījumam – 1 kg brūkleņu, 500 g ābolu, 800 g cukura, 2 g citrona miziņu, 1 g kanēļa.
Brūklenes maisot vāra, līdz daļa ogu izšķīst, tad pieber cukuru, citrona miziņu un kanēli. Vāra, līdz ogas pilnīgi izšķīst. Beigās pievieno nomizotus, gabaliņos sagrieztus ābolus un masu uzvāra.
Sīrupam biskvīta mitrināšanai – 100 g upeņu sulas, 40 g upeņu balzama, 20 g medus.
Visas sastāvdaļas rūpīgi samaisa.
Cukura sīrupam – 150 g cukura, 150 g ūdens, 8 g agara.
Kad visi krēmi, biskvīts, ievārījums (to var sagādāt jau iepriekš) ir gatavi, atliek veidot torti, liekot kārtu pa kārtai.