Foto – LETA

Šokolāde būtiski nesadārdzināsies 4

“Nav tā, ka tikai miljonāri varēs ēst šokolādi,” rezumē Ingūna Gulbe, komentējot nesen izskanējušo informāciju par to, ka nākotnē šokolādes cenas sasniegs nebijušu līmeni. “Kakao nākotnes cenas turpina samazināties, šobrīd laikapstākļi ir labvēlīgi un prognozes par nākamā gada labo Rietum­āfrikas galveno ražu arī izraisa spiedienu uz cenām,” skaidroja I. Gulbe.

Reklāma
Reklāma
7 iemesli, kāpēc jūs nespējat zaudēt svaru pat, ja pārtiekat tikai no vienas salāta lapas
RAKSTA REDAKTORS
“Ārsts atnāk ar kafiju, bez steigas…” Paciente dusmīga, kāpēc “Veselības centrs 4” atļaujas necienīt cilvēku laiku
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
Lasīt citas ziņas

Uz “LA” jautājumu, kāpēc veikalos neredz izejvielu cenu kritumam adekvātu produktu cenu samazinājumu, I. Gulbe skaidroja, ka veikalos to jūt – dažiem piena produktiem cenas ir zemākas akciju dēļ. Tiesa, jautājums ir par to, cik liels ir samazinājums un kurš to izjūt visvairāk – 
viņasprāt, tas noteikti ir ražotājs. Ļoti ciešas saistības starp izejvielas palētinājumu un produkta galacenu veikalā gan neesot redzamas.

Ja cenu kritums nebūs redzams, tas nozīmē, ka “mēs kā pircēji to akceptējam un neviens nepēta, kur paliek starpība”. Eksperte domā, ka šiem pētījumiem jābūt finansētiem no valsts un visiem pieejamiem, lai cilvēki zinātu, kas kur paliek.

CITI ŠOBRĪD LASA

Atšķirībā no patērētājiem situācija lauksaimniecībā gan ir pretēja un zemniekiem nav iemesla priecāties. Gulbe arī piebilda, ka Latvijas graudkopji var pārdzīvot vienu neveiksmīgu gadu, kad jāpārsēj ziemāji, taču arī veiksmīgākie lauksaimnieki neizturēs divus šādus gadus pēc kārtas, tāpēc jācer, ka nākamgad laika apstākļi uzlabosies.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.