Paprika 7

Paprika satur ļoti daudz C vitamīna, kā arī ir pilna ar B6 vitamīnu, E vitamīnu, magniju un antioksidantiem.

Reklāma
Reklāma
Mājas
Ideālais banānu uzglabāšanas veids – tie nekļūs melni nedēļām ilgi
Kokteilis
FOTO. Alla Pugačova pārvērtusies līdz nepazīšanai
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
Lasīt citas ziņas

Paprika ir barojoša un garšīga izvēle neatkarīgi no tā, vai to ēd termiski apstrādātu vai neapstrādātu, tomēr dažas no galvenajām paprikas uzturvielām ietekmē siltums.

Pētījumā konstatēts, ka sarkanā paprika vārot zaudē līdz pat 75% antioksidantu, kā arī karsējot šķiedrvielu saturs samazinās par 15-40%. 8B un C vitamīni arī šķīst ūdenī un noārdās karstumā, tāpēc neapstrādātu papriku pievienošana diētai var palielināt uzturvērtību salīdzinājumā ar to gatavošanu.

Materiāls tulkots no www.cordonbleu.edu

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.