Ķiploki 7

Lai gan ķiploku grauzdiņi un ķiploka “piešaušana” zupai vai mērcei šķiet tik loģiskas, tomēr arī ķiploks labāk jābauda svaigs. Ķiploki ir ass ēdiens, kas satur īpašus sēra savienojumus.

Reklāma
Reklāma
DHL lidmašīnas avārija Viļņā: traģisks negadījums vai Krievijas sabotāža? Publicēta pilotu un lidojuma kontrolieru saruna pirms traģēdijas… 152
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
Mājas
Ideālais banānu uzglabāšanas veids – tie nekļūs melni nedēļām ilgi
Lasīt citas ziņas

Ķiploki palīdz sabalansēt cukura līmeni asinīs, uzlabot smadzeņu darbību, atmiņu, uzturēt veselīgu holesterīna līmeni un sirds veselību, tiem ir augsts antioksidantu līmenis.

Pētījumi liecina, ka ķiplokos esošie antioksidanti un sēra savienojumi var palīdzēt stiprināt imūnsistēmu un mazināt iekaisumu.
Neapstrādāti ķiploki satur lielāku daudzumu šo pretkancerogēnu (pretvēža) savienojumu, un saskaņā ar pētījumu ēdiena gatavošana var iznīcināt šos labvēlīgos elementus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.