Ķiploki 7
Lai gan ķiploku grauzdiņi un ķiploka “piešaušana” zupai vai mērcei šķiet tik loģiskas, tomēr arī ķiploks labāk jābauda svaigs. Ķiploki ir ass ēdiens, kas satur īpašus sēra savienojumus.
Ķiploki palīdz sabalansēt cukura līmeni asinīs, uzlabot smadzeņu darbību, atmiņu, uzturēt veselīgu holesterīna līmeni un sirds veselību, tiem ir augsts antioksidantu līmenis.
Pētījumi liecina, ka ķiplokos esošie antioksidanti un sēra savienojumi var palīdzēt stiprināt imūnsistēmu un mazināt iekaisumu.
Neapstrādāti ķiploki satur lielāku daudzumu šo pretkancerogēnu (pretvēža) savienojumu, un saskaņā ar pētījumu ēdiena gatavošana var iznīcināt šos labvēlīgos elementus.