Sīpoli 7

Vai doma par neapstrādāta sīpola ēšanu sagādā asaras acīs? Sīpoli satur daudz vērtīgu uzturvielu, tostarp C vitamīnu, antioksidantus, šķiedrvielas, flavonoīdus un sēra savienojumus.

Reklāma
Reklāma
Vērsis – “Lexus”, Lauva – “Lamborghini”: kurš auto ir piemērots jūsu Zodiaka zīmei 16
Kokteilis
4 zodiaka zīmes, kuras visbiežāk salauž partneru sirdis 4
Krievijas armija ir lielāka un spēcīgāka nekā jebkad – ar to mums nāksies rēķināties ilgu laiku, tā vērtē ASV komandieris 30
Lasīt citas ziņas

Sēra savienojumu fermentatīvā reakcija ir iemesls, kāpēc mēs asarojam, griežot sīpolu, taču tie arī padara neapstrādātu sīpolu pārāku par vārītiem sīpoliem.

Sēra savienojumu priekšrocības neapstrādātos sīpolos ietver holesterīna līmeņa pazemināšanos organismā, insulīna ražošanas veicināšanu, kā arī palīdzot noārdīt asins recekļus, kas palīdz samazināt insulta, sirds slimību un diabēta risku.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sīpoli var būt viens no pieciem veselīgākiem pārtikas produktiem, ko ēd neapstrādātus. Iekļaujiet tos ikdienas salātos!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.