Sīpoli 7

Vai doma par neapstrādāta sīpola ēšanu sagādā asaras acīs? Sīpoli satur daudz vērtīgu uzturvielu, tostarp C vitamīnu, antioksidantus, šķiedrvielas, flavonoīdus un sēra savienojumus.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
VIDEO. “Spļāviens latviešu dvēselēs!” Cilvēkus pamatīgi satracina “Spēlmaņu nakts” priekšnesums
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
DHL lidmašīnas avārija Viļņā: traģisks negadījums vai Krievijas sabotāža? Publicēta pilotu un lidojuma kontrolieru saruna pirms traģēdijas… 152
Lasīt citas ziņas

Sēra savienojumu fermentatīvā reakcija ir iemesls, kāpēc mēs asarojam, griežot sīpolu, taču tie arī padara neapstrādātu sīpolu pārāku par vārītiem sīpoliem.

Sēra savienojumu priekšrocības neapstrādātos sīpolos ietver holesterīna līmeņa pazemināšanos organismā, insulīna ražošanas veicināšanu, kā arī palīdzot noārdīt asins recekļus, kas palīdz samazināt insulta, sirds slimību un diabēta risku.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sīpoli var būt viens no pieciem veselīgākiem pārtikas produktiem, ko ēd neapstrādātus. Iekļaujiet tos ikdienas salātos!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.