Sīpoli 7
Vai doma par neapstrādāta sīpola ēšanu sagādā asaras acīs? Sīpoli satur daudz vērtīgu uzturvielu, tostarp C vitamīnu, antioksidantus, šķiedrvielas, flavonoīdus un sēra savienojumus.
Sēra savienojumu fermentatīvā reakcija ir iemesls, kāpēc mēs asarojam, griežot sīpolu, taču tie arī padara neapstrādātu sīpolu pārāku par vārītiem sīpoliem.
Sēra savienojumu priekšrocības neapstrādātos sīpolos ietver holesterīna līmeņa pazemināšanos organismā, insulīna ražošanas veicināšanu, kā arī palīdzot noārdīt asins recekļus, kas palīdz samazināt insulta, sirds slimību un diabēta risku.
Sīpoli var būt viens no pieciem veselīgākiem pārtikas produktiem, ko ēd neapstrādātus. Iekļaujiet tos ikdienas salātos!