Ar sulu bagātāki 0
Tas, kuras ābolu šķirnes ir vairāk piemērotas sulas spiešanai, ir atkarīgs no klimatiskajiem apstākļiem, šķirnes īpatnībām, augļu gatavības pakāpes un citiem faktoriem.
LVAI vadošā speciāliste Dalija Segliņa tabulā apkopojusi informāciju par vairākām ziemas ābolu šķirnēm, norādot, cik daudz sulas no tām var iegūt un kad no augļiem vēlams spiest sulu.
Ābolu sulu var sasaldēt, tad tā būs saldāka. Šo produktu var gatavot divos veidos. Sulu var spiest no svaigiem āboliem, liet traukos (biezos plastmasas maisiņos vai pudelēs, nepielejot pilnas līdz augšai, jo saldējot tilpums uz ūdens rēķina palielinās) un likt saldētavā. Sula būs ar nogulsnēm, ko veidos smalkās daļiņas, ābolus pirms sulas ieguves sasmalcinot.
Ja ir ļoti liela saldētava vai iecerēts pārstrādāt lielāku daudzumu ābolu, tos sasaldē veselus. Izvēlas saldākās šķirnes, pirms saldēšanas augļus nomazgā, ja vāc no zemes. Atkausētus ābolus spiež nesasmalcinātus, veselus, izmanto sulu spiedes – preses. Sula būs dzidra, jo nebūs smalko daļiņu, kas veidojas smalcinot.