Vēsumā un mitrumā 0
– Ābolus var žāvēt, spiest no tiem sulu, gatavot biezeņus, džemus, marmelādi un sukādes, vārīt ievārījumu, taču vislabāk ir uzglabāt svaigus, – uzsver Latvijas Valsts augļkopības institūta (LVAI) vadošā pētniece Dalija Segliņa. Uzglabāšanai piemērotākie ir vēlo ziemas šķirņu, piemēram, ‘Zarja Alatau’, ‘Aļesja’, ‘Antej’, ‘Auksis’, ‘Belorusskoje Maļinovoje’, ‘Bērsis’, ‘Sinap Orlovskij’ u.c. augļi.
Ābolus var glabāt kastēs vai lielākus daudzumus – konteineros. Lai labāk pārciestu ziemu, šie augļi jānovāc pareizā gatavības pakāpē (nedrīkst būt pārgatavojušies vai zaļi), sausā laikā un iespējami īsā laikā jāatdzesē, lai apstādinātu nogatavošanās procesus.
Telpām, kur stāvēs ābolu kastes, jābūt tīrām, ar labu gaisa ventilāciju. Tur jānodrošina augļu uzglabāšanai nepieciešamā temperatūra (+2…+4 °C) un palielināts mitrums (vidēji 85%), lai augļi nesažūtu.