
Pāris dienas aizstāvējušies vārīti kartupeļi? Pagatavo no tiem cepumus! 0
Latvju saimniece Rūta Beirote dalās ar kādu pavisam neparastu, taču interesantu recepti. Kartupeļu cepumi! Vai esat par tādiem dzirdējuši?
Turpinājumā Rūtas apraksts par šo recepti.
“Kartupeļu cepumi mums parasti top tad, kad vakariņās vārītie kartupeļi jau pāris dienu tiek stumdīti pa ledusskapi.
Kad tie noder?
✔️Ja gribas sīčiem uzcept ko graužamu, bet veselīgu,
✔️Ja piesakās ciemiņi, kuriem vajadzētu kādu veselīgu našķīti.
Kā tie top?
Uz acīti un aptuvenām proporcijām, jo te nekas nevar noiet greizi.
✔️Vārītus kartupeļus saspaida vai sarīvē uz smalkās dārzeņu rīves.
✔️Klāt pierīvē gabaliņu pēc iespējas cietāka un sāļāka siera.
✔️Piesit 2-3 olas
✔️Pievieno sauju pēc iespējas veselīgāku miltu. Rudzu, miežu vai kā man šoreiz – Zutiņi Z/s zaļo griķu milti
✔️Pieber sāli, muskatriekstu un, ja gribas, citas sev tīkamas garšvielas. Es šoreiz tikai sāli un ķimenes.
✔️Un samīca to visu. Biezums kā kotlešu masai.
✔️Ar karoti liek uz pannas mazas piciņas un cep 180*C, kamēr smuki brūni.
Ēd siltus un vēlāk aukstus.
Un, lai kā liktos, ka nekas dižš jau nav, tomēr garām paiet šai cepumu bļodai nevar.
Kur labums?
✔️Bez cukura un sviesta (lai gan, ja pieliktu sviestu, būtu vēl gardāk).
✔️Ļoti sātīgi. Jo kartupelis ir tas, kas dod labo sātu ilgi jo ilgi.
✔️Šos dodu bērniem līdzi uz skolu `garajās dienās`.
Nebīstieties un izprovējiet.”