

Ņem produktus, kas nebojājas – nesagandē atmiņas par pārgājienu!
Viens no lielākajiem ēdiena “ienaidniekiem” ir temperatūra. Mājās vienmēr ir iespēja ielikt produktus ledusskapī, pie dabas tā nav. Vēlams izvairīties no tā, kas ātri bojājas, piemēram, svaigas gaļas, zivīm, svaiga piena utml., ja vien pārgājiens neilgst pāris stundās – tad nekas traks nenotiks, jo produkts pats par sevi vēl būs auksts (ja izņemts no ledusskapja). Lai būtu pavisam drošs, zivi vai gaļu vari viegli iemarinēt ar dabīgiem konservantiem: cukuru, sāli, citrona sulu vai eļļu un garšaugiem. Eļļa ir ļoti labs konservants, kas neļauj skābeklim piekļūt pie produkta un tas tik ātri nesabojāsies. Labs piemērs ir minētās Sniega bumbas.
“Ja produktus plāno gādāt uzreiz mežā, teiksim, sēnes, izvēlies tās, kuras labi pazīsti un ko var ātri pagatavot uz ugunskura. Vislabāk atpazīt var gailenes un baravikas. Vienkārši apcep uz pannas un gatavs. Sēnes, kas jāvāra, aizņem laiku un traukus.”
Brīdinām, ka šīs lapas saturu nedrīksti aplūkot, ja Tev vēl nav 18 gadu!
Vai tev ir vismaz 18 gadu?
Jūsu Safari tīmekļa pārlūkprogramma ir novecojusi! Iesakām to nekavējoties atjaunot, lai saturu šajā portālā varētu lietot pilnā apmērā. Vai varat izmantot kādu no populārākajām pārlūkprogrammām, piemēram, Google Chrome vai Firefox.