Foto-Baiba Buceniece

Parfē – lielisks saldēdiens! 0

Sastāvdaļas: Olas, saldais krējums, citrons, saldētas ogas – avenes, zemenes, cukurs. Mērcei: rabarberi, cukurs, svaigs baziliks.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

Veselam
Gribi dzīvot ilgi un laimīgi? 10 ieteicamākie dārzeņi un augļi, kas veicinās garu mūžu
Kokteilis
11 bēru tradīcijas un noteikumi, kas jāievēro, lai godam pavadītu aizgājēju
RAKSTA REDAKTORS
FOTO. “Gribēju būt mīlēta, bet tiku pazemota, izmantota, sista.” Kāpēc piecdesmitgadīgā politiķe uzķērās jeb izglītotās, bagātās arī raud
Lasīt citas ziņas

Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, pievienojot rīvētu citrona miziņu. Atsevišķi vienā traukā puto saldo krējumu, otrā – olu baltumus. Putukrējumam pamazām pievieno saputotos olu dzeltenumus, beigās – olbaltumu. Liek formiņās, kurās ievieto arī veselas svaigas vai saldētas ogas. Mērci gatavo šādi: sagrieztus rabarberus aptuveni 10 min sautē kopā ar ingveru tā, lai saglabājas veseli gabaliņi. Kad mērce gatava, klāt liek sakapātu baziliku un rīvētu citrona miziņu. Rotā ar svaigām zemenēm un bazilika lapiņām.

 

Gatavoja bāra restorāna “Āķis” pavāre Ligita Meirēna

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.