Foto: Shutterstock

Kuras zied visagrāk? 
 1

Vēlos, lai hortenziju ziedēšana būtu ilgāka. Kuras sāk ziedēt visagrāk?
 Valdis Ogrē.


Reklāma
Reklāma
Kokteilis
5 datumi, kuros dzimst vislielākie egoisti
Saeima pieņem būtiskas izmaiņas Darba likumā: darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas
Kokteilis
Nedēļas nogale četrām zodiaka zīmēm sola lielas problēmas. Kuras ir tās, kam jāuzmanās! 3
Lasīt citas ziņas

Pirmās sāk ziedēt tā sauktās liellapu hortenzijas, kuras stādītas podos. To ziedēšanu var pasteidzināt, jau pavasarī agrāk no glabātavas ienesot siltumnīcā. 
Agri pošas arī kokveida hortenzijas, kuras aug kā kupls krūms un zied kā baltas kupenas. Sevišķi skaistas ir šķirnes ‘Annabelle’ hortenzijas, jo to ziedkopas arī pēc noziedēšanas ilgi saglabājas skaisti zaļganā krāsā. 


No skarainajām hortenzijām agrākās ir ‘Wims Red’, ‘Early Harry’, no liela auguma – ‘Great Star’. Viens no pirmajiem ir arī ‘Polestar’.
 Populārās ‘Vanilla’, ‘Pinky Winky’, ‘Limelight’ seko vēlāk. 


CITI ŠOBRĪD LASA

Ilgi plaukst modernais jaunums – liellapu hortenzijas, kuras zied uz šāgada dzinumiem (vairums zied uz pērnajiem). Parasti liellapu hotenzijas iesaka ziemināt pagrabos vai citās glabātavās, jo jāsaglabā esošie dzinumi. Jaunās liellapu hortenzijas it kā varētu stādīt ārā, jo nav jābaidās, ka dzinumi apsals. Taču ir trūkums – jaunie dzinumi ar pumpuriem veidojas lēni, dažām šķirnēm var pat neizplaukt. Jārēķinās, ka šīs hortenzijas ir dārgas un skaistas, taču vēl jāpārbauda vietējos klimatiskajos apstākļos.


SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.