Foto: Shutterstock

Kāpēc neplaukst?
 1

Šogad tieši mana dārza hortenzijas plaukst lēni. Vēlos pasteidzināt procesu, jo baidos, ka nepagūs izziedēt, jo arī krūmiem diezgan bālas lapas, kaut mēsloju.
 Inga Jūrmalā
.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Sapnī pēkšņi un strauji tu krīti bezdibenī.. Par ko brīdina šie sapņi? 18
Vērsis – “Lexus”, Lauva – “Lamborghini”: kurš auto ir piemērots jūsu Zodiaka zīmei 16
Kokteilis
4 zodiaka zīmes, kuras visbiežāk salauž partneru sirdis 4
Lasīt citas ziņas

Ir pilnīgi normāli, ka dārza hortenziju ziedēšanas laiki katru gadu atšķiras. Vienīgais, kas būtu jādara hortenziju saimniecei, protams, ja augs pietiekami barots un laistīts, – jāgaida. 


Liellapu hortenzijas, kas stādītas podos, būtu jāmēslo divas reizes mēnesī, jo tās patērē daudz spēka un barības vielu. Dārza hortenzijas līdz vasaras vidum vēlams mēslot reizi mēnesī, taču var arī iztikt ar pāris reizēm sezonā. 


CITI ŠOBRĪD LASA

Augam lapas var būt bālas arī ūdens trūkuma dēļ. Ja nav mitruma, tas nespēs uzņemt arī barības vielas. Podos augošās jālaista tik bieži, cik nepieciešams, lai augsne podā vienmēr būtu vienmērīgi mitra (ne slapja, ne sausa). Gan podos, gan dobēs augošās, iespējams, jāaplaista arī lietainā laikā. Saņēmušas mitrumu, auga lapas it kā turas braši, taču saknes cieš no sausuma un sāk vīst, tiklīdz lietutiņš mitējies dzirdināt no augšas. 


Daži dārznieki šogad pieļauj kļūdu un augiem dod papildu mēslojuma porcijas, lai pasteidzinātu ziedēšanu. Hortenzija varbūt arī atplauks agrāk, taču kā augs pēc šādas dopinga lietošanas nejutīsies labi. Pārmēslošana sevišķi bīstama dārza hortenzijām, kurām jāpagūst līdz ziemai nobriedināt dzinumus. 


SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.