Klasiskā biezpienmaize. Pārbaudīta recepte! 1
Klasiskā biezpienmaize
Smilšu mīklas pamatnei:
• 300 g kviešu miltu
• 150 g sviesta
• 90 g cukura
• ēdamkarote skābā krējuma
• ¼ tējkarotes sodas
Biezpiena masai:
• 800 g biezpiena
• 150 g cukura
• 150 g rozīņu
• 4 olas
• 50 g kviešu miltu
Vispirms pagatavo mīklu – miltos ieberž sviestu, pieliek pārējās sastāvdaļas un mīca, līdz izveidojas viendabīga masa. To ietin pārtikas plēvē un noliek ledusskapī uz 20 minūtēm. Pa to laiku sagatavo biezpiena masu – gaļasmašīnā izmaļ biezpienu, olas saputo ar cukuru, pēc tam masā iecilā kviešu miltus. Pievieno rozīnes un izmaisa. Ja biezpiens ir sauss, pievieno pāris ēdamkarošu skābā krējuma, lai maizīte sulīgāka, citādi tā var izcepties drupana.
Pannā ieklāj cepampapīru. Mīklu izrullē, liek pannā, izlīdzina un sadursta ar dakšiņu. Ar karoti liek biezpiena masu un izlīdzina. Cep cepeškrāsnī 180 °C aptuveni vienu stundu, kamēr virsa ir zeltaini brūna.
UZZIŅA
No visiem piena produktiem tieši biezpienā ir visvairāk olbaltumvielu, kuras organisms viegli uzsūc, turklāt tas ir nozīmīgs kalcija avots. Tāpēc biezpienu nekādā ziņā nevajadzētu svītrot no savas ēdienkartes.