Ilustratīvs foto. Bezrecepšu medikamenti.
Ilustratīvs foto. Bezrecepšu medikamenti.
Foto: Timurs Subhankulovs

4.Glabājiet droši 3

Pārliecinieties, ka visi medikamenti tiek glabāti vēsā, sausā vietā, prom no tiešiem saules stariem. Izvairieties no medikamentu glabāšanas vannas istabā, kur karstums un mitrums var ietekmēt to efektivitāti.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Atklāts, kas notiek ar cilvēku nedēļu pirms nāves 47
Veselam
Jā, viņi to redz! 8 lietas, par kurām tavs zobārsts zina, ka tu melo
Kokteilis
5 datumi, kuros dzimst īsti brīnumbērni un laimes lutekļi 6
Lasīt citas ziņas

Apsveriet iespēju izmantot slēdzamu nodalījumu, ja mājās ir mazi bērni vai pusaudži, lai novērstu nejaušu vai nepareizu zāļu lietošanu.

5.Mājas aptieciņas pamatsastāvs

Jūsu aptieciņā noteikti vajadzētu būt termometram, jo temperatūras paaugstināšanās nereti ir pazīme, ka cilvēks saslimis.

CITI ŠOBRĪD LASA

Noteikti jānodrošinās ar pretsāpju un pretiekaisuma medikamentiem, alerģiju mazinošām un arī zālēm, ko lietot iesnu, klepus un kakla iekaisuma gadījumā. Jāpārliecinās, ka mājās ir arī medikamenti, kas palīdz pret vemšanu, caureju, gremošanas traucējumiem.

6.Pirmās palīdzības līdzekļi

Nodrošinieties ar pirmās palīdzības līdzekļiem, piemēram, plāksteriem, marles saitēm, pārsējiem sterilos iepakojumos un citiem pārsienamiem materiāliem, dezinficējošiem šķīdumiem, kas izmantojami jebkuru brūču tīrīšanai, šķērēm un pincetēm.

Ādas kairinājumam, apdegumiem, virspusējām brūcēm, nodrošinieties ar pantenolu saturošu krēmu, kā arī diklofenaku vai ibuprofēnu saturošu ziedi, kuru lietot locītavu un muskuļu sāpju gadījumos. Šie līdzekļi ir būtiski, lai ātri reaģētu uz nelielām traumām, kas var rasties āra aktivitāšu laikā vai citās sadzīves situācijās.

Ja ģimenē ir bērni, pārliecinieties par vecumam atbilstošu medikamentu esamību mājās.

Par nepieciešamiem medikamentiem konsultējieties ar savu ģimenes ārstu. Vienmēr atcerieties, ka varat jautāt padomu arī farmaceitam aptiekā.

Jau šodien pārskatiet mājās aptieciņas saturu!

Neveidojiet liekus uzkrājumus, bet parūpējieties, lai būtu pats nepieciešamākais, kad tas ir visvairāk vajadzīgs. Neatlieciet uz vēlāku – veiciet aptieciņas papildināšanu, jo rūpes par sevi nav greznība, bet gan ikdienas nepieciešamība, kas palīdz justies droši un saglabāt veselību. Atcerieties, ka veselība ir visdārgākā bagātība un par to ir jārūpējas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.