
Par tādām esi dzirdējis? Pankūkas ar minerālūdeni un bez olām 0
Droši vien ir simtiem dažādu veidu, kā pagatavot gardas pankūkas, un, ja neesi mēģinājis tās pagatavot ar minerālūdeni, tas noteikti jāizdara. Turklāt šai receptei pat nav vajadzīgas olas, kas padara šīs pankūkas par ideālu variantu vegāniem un cilvēkiem uz diētas.
Ir zināmi vairāki veidi pankūku bez olām, un tām visām ir savas īpašības. Piemēram, pankūkas ar kefīru ir biezākas un ar nelielu skābumu. Pēc tekstūras tās ir līdzīgas pankūkām bez olām, bet mazāk saldas.
Lieta tāda, ka minerālūdens, atšķirībā no parastā ūdens, labāk uzsūc cukuru. Tāpēc šī recepte ir lieliski piemērota gan saldo, gan sāļo pankūku ēdieniem.
Šīs pankūkas varat cept vai nu uz nepiedegošās pannas, vai uz tērauda pannas. Pirmajā gadījumā būs nedaudz vieglāk, bet ar tērauda pannu iegūsi skaistāku pankūku brūnumu.
Sastāvdaļas
200 g miltu
1 ēd.k. cukurs
½ tējk. sāls
2 ēd.k. eļļas
500 ml minerālūdens
Pankūkas uz ūdens bez olām: soli pa solim recepte
1. solis
Izsijātiem miltiem pievienojiet cukuru, sāli, eļļu un pusi ūdens – 250 ml. Rūpīgi samaisiet sastāvdaļas ar putojamo slotiņu, lai neveidotos kunkuļi.
2. solis
Mīklā ielejiet atlikušos 250 ml minerālūdens un maisa ar putojamo slotiņu līdz viendabīgai masai. Ļaujiet mīklai nostāvēties 15 minūtes.
3. solis
Uzkarsē pannu, tad samazina siltuma padevi līdz 7/8 (nedaudz virs vidējā) un ar kausu ielej pannā mīklu, vienmērīgi izlīdiznot to.
4. solis
Cepiet pankūku 2 minūtes no katras puses.