Foto: Ilze Pētersone

Par olām – kas tajās vērtīgs un kā tās pareizi glabāt? 12

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
ASV vēršas pret Eiropu: Tramps draud pārraut alianšu saišu pēdējo pavedienu
8 šķietami veselīgi produkti, no kuru lietošanas uzturā labāk atteikties. Kā tie var kaitēt?
7 pazīmes, ka tevī ir kaut kas no neandertālieša – no priekšrocībām līdz trūkumiem
Lasīt citas ziņas

Olas ir ne tikai olbaltumvielu avots, tās satur arī nepiesātinātās taukskābes. Brīvībā augušu vistu olām ir augstāks tauku saturs nekā sprostos turēto.

Kā glabāt olas? Atnesot mājās, olas var uzglabāt ledusskapī vai ārpus tā – istabas temperatūrā. Bet glabāšanas temperatūrai jābūt nemainīgai, jo temperatūras svārstības var rosināt olu bojāšanos.

CITI ŠOBRĪD LASA

Olu čaumalu krāsa neietekmē olu kvalitāti, drošumu. Krāsa atkarīga no vistas šķirnes. Tā nu veikalos dominē brūnās vai baltās olas. Piemēram, Arakaunas šķirnes vistas, kas skraida Dienvidāzijas lauku saimniecībās, dēj sārtas olas. Ir arī vistas, kas dēj zilas un zaļganas olas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.