Foto: Ieva Leiniša/ LETA

“Par daudz sarkanās gaļas draud ar resnās zarnas audzēju.” Ārsts atklāj, cik reizes nedēļā to vajadzētu lietot uzturā 94

“Par daudz sarkanās gaļas draud ar resnās zarnas audzēju,” viesojoties TV24 raidījumā “La Dolce Vita. Ēd vesels”, kurā viņš gatavoja Cēzara salātus ar reņģēm un anšovu mērci, sacīja Dr.med., kardiologs, profesors, 13. Saeimas deputāts (AP!) Andris Skride.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

Kardiologs uzsvēra, ka uzturā jālieto pēc iespējas mazāk sarkanās gaļas.

“Ierobežojam sarkano gaļu līdz divām reizēm nedēļā – tā ir cūkgaļa, tā ir liellopu gaļa. Vista nepieder pie sarkanās gaļas,” norādīja profesors.

CITI ŠOBRĪD LASA

Viņš pastāsta, ka, ja mēs par daudz ēdam cūkgaļu un liellopa gaļu, mums draud resnās zarnas audzējs.

“No audzējiem tas ir nr. 3 mirstības ziņā gan sievietēm, gan vīriešiem,” atklāja Skride.

Viņš pastāsta, ka vīriešiem pirmajā vietā ir prostatas audzējs, savukārt sievietēm krūts audzējs.

“Jebkuru audzēju mēs varam apturēt, ēdot veselīgu pārtiku. Tātad mazāk sarkanās gaļas!” vēlreiz uzsvēra ārsts.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.