Šeit var labi redzēt alumīnija pannas pārklājumus.
Šeit var labi redzēt alumīnija pannas pārklājumus.
Foto – Anda Krauze

Panna šķērsgriezumā: uzzinām, ko tā sevī slēpj 0

Tiekoties ar šefpavāru Māri Astiču, uzmanību piesaistīja virtuves plauktā noliktā panna. Pirmā doma – panna, triecoties pret grīdu, sašķīdusi divās daļās. Tas izrādījās uzskates līdzeklis topošajiem pavāriem, lai redzētu, cik daudz un kādi pārklājumi ir cepešpannai. – Titāna sakausējums, pretrūsas kārta, keramikas kārta un pretpiedeguma pārklājums – alternatīva teflonam, taču izturīgāks jaunākas paaudzes materiāls. Katrs slānītis ir tikai aptuveni milimetru biezs, bet alumīnija pamats ir vismaz 9–10 mm biezs. Pannai pats svarīgākais – lai apakša būtu bieza, jo tad tā spēj noturēt karstumu, – skaidro Māris Astičs.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Pannas lej no augstas kvalitātes alumīnija sakausējuma. Tad katru rūpīgi noslīpē un sedz pārklājumus: titāna–alumīnija oksīdu, kas mīkstajam alumīnijam piešķir cietību un nodilumizturību, minerālu daļiņu slāni, kas nodrošina izturību pret skrambām, un vēl vienu slāni, kas stiprina pretpiedeguma īpašības.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.