Panna cotta – bauda ēdot garantēta 0
Sastāvdaļas
• 250 ml saldā krējuma (35%)
• 250 g klasiskā krēmsiera “Rasa”
• 70 g cukura
• 1 vaniļas pāksts
• 10 g jeb ½ paciņas želatīna
• 40 ml auksta ūdens
Pagatavošana.
Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī 15–20 minūtes. Katliņā ielej saldo krējumu, pievieno cukuru un krēmsieru. Vaniļas pāksti pārgriež uz pusēm, izņem sēklas un visu pievieno saldā krējuma un krēmsiera maisījumam. Maisot uz lēnas uguns uzkarsē. Nedrīkst pārkarsēt, jo tad krēmsiers var saiet kunkuļos.
Katliņu noceļ no uguns un tā saturu izkāš caur sietiņu. Pievieno uzbriedināto želatīnu un maisa, līdz želatīns pilnībā izšķīdis.
Saldā krējuma un krēmsiera maisījumu lej trauciņā un liek ledusskapī sastingt. Pirms pasniegšanas uzbārsta biskvīta un bazilika drupačas (biskvīta pārpalikumus sablendē ar svaigu baziliku vai piparmētru). Var arī pasniegt ar svaigām vai saldētām sablendētām ogām.
Masai var pievienot ogas: zemenes, avenes, upenes, dzērvenes, arī mango un smiltsērkšķus. Savāra biezeni, pievieno krēmsieram un saldajam krējumam un uzkarsē.