Panna cotta ar brūklenēm un karameļu mērci 0
Autors: Aija Geida, “Prakstiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
• 500 ml jogurta bez piedevām
• 4 ēdamkarotes piena
• 120 g baltās šokolādes
• Ēdamkarote vaniļas cukura
• Ēdamkarote cukura
• 5–7 g želatīna
Augšējai kārtai
• 300 g brūkleņu
• 200 ml saldā krējuma
• 120 g brūnā cukura
Pagatavošana.
Želatīnu pārlej ar nelielu daudzumu auksta ūdens. Pannā ielej pienu, pieber cukuru un vaniļas cukuru, karsējot maisa, līdz tas izkusis. Noņem no uguns, pievieno želatīnu un maisa, līdz tas izkusis. Noliek atdzesēties 5–10 minūtes. Pa to laiku ūdens peldē izkausē balto šokolādi un iemaisa jogurtā. Pievieno želatīna masu un izmaisa. Pilda trauciņos un ievieto uz divām stundām ledusskapī, lai sastingst.
Pannā uzkarsē saldo krējumu, pievieno brūno cukuru un karsē 10–15 minūtes, līdz masa nedaudz sabiezē (kad atdzisīs, sabiezēs vēl vairāk). Panna cotta izņem no ledusskapja, uzbārsta brūklenes un pārlej ar karameļu mērci.