Ļoti aromātiska pankūku zupa vēsākai dienai. Ieskaties receptē! 3
Sastāvdaļas pankūkām
100 ml piena,
130 g kviešu miltu,
2 olas,
½ tējkarotes sāls.
Zupas buljonam
Seleriju sakne, burkāni, seleriju kāti, sāls un melnie pipari – vajadzīgs tikai buljons.
Pankūku pildījumam
150 – 200 g viegli kūstoša siera (Krievijas, Holandes, Gouda, var arī kausēto, galvenais, lai ir tāds, kas labi kūst), zaļumi pēc vēlēšanās – kinza, pētersīļi, dilles.
Pagatavošana.
Pankūkām sajauc visas sastāvdaļas, izmaisa mīklu un izcep lielās pankūkas.
Sarīvē sieru, uzkaisa uz pankūkas arī zaļumus un stingri sarullē. Ja gribas asāku zupu, pankūku pildījumam var pievienot sakapātus ķiplokus.
Sagriež mazās ruletītēs. Tās izkārto uz šķīvja un pārlej ar karstu buljonu (lai siers izkūst un nofiksē, citādi tās izrullēsies).
Ļoti aromātiska zupa, izkusušais siers kopā ar buljonu dod jauku garšas buķeti.