Pankūku tortīte ar ogu mērci 0
Sastāvdaļas – 20 plānās pankūkas, 300 g saldā krējuma (30%), 300 g cukura, ķirši (vai jebkuras citas ogas, der gan svaigas, gan saldētas).
Pagatavošana.
Izcep plānās pankūkas.
Saldo krējumu un 200 g cukura sakuļ stingrās putās.
Traukā liek pankūkas pa vienai citu uz citas un katru pārsmērē ar saldo krējumu.
Nosmērē arī sānus pankūku tortei ar sakulto putukrējumu un torti liek ledusskapī uz stundu, lai viss sasūcas un atdzesējas.
Gatavo ogu mērcīti. Ķiršus ar atlikušo cukuru sablenderē. Masu lej mazā katliņā un uz mazas liesmas karsē 30 minūtes. Noņem putas kā ievārījumam. Pirms pasniegšanas atdzesē. Pārlej torti ar mērcīti, rotā ar veselām ogām.
Labu apetīti!