Pankūku torte ar žāvētām aprikozēm 0

Sastāvdaļas
1 glāze miltu
1 glāze piena (ar tauku procentu 3,5%)
25 kausēta saldkrējuma sviesta
0,5 ēdamkarotes cukura
2 olas
Sāls
Augu eļļa cepšanai

Reklāma
Reklāma
“Ir uzsākta pirmstiesas izmeklēšana, lai noteiktu nāves cēloni.” Jaunākā informācija par ASV karavīriem Lietuvā 137
TV24
“A, ēst tu gribi? Darbu gribi?” Blodons nikns uz Latvijas iedzīvotājiem, kuri “norok” ekonomiski pamatotus būvprojektus
Veselam
Kā saprast, ka organismam trūkst D vitamīna? 5 pazīmes, kas palīdzēs to atklāt
Lasīt citas ziņas

Pildījumam
300 g žāvētu aprikozu
1 ēdamkarote cukura
2 tējkarotes konjaka
500 ml salda krējuma (ar tauku saturu 35%)
100 g iebiezināta piena
2 ēdamkarotes liķiera
Valriekstu pusītes rotāšanai
Pagatavošanas laiks: 1 stunda
Porcijas: 10-12

Pagatavošana.
1. Bļodiņā izsijā miltus, pievieno cukuru un sāli. Izveido iedobīti, iesit tajā olas, pievieno pusi piena un sviestu, samaisa. Pakāpeniski pielej pārējo pienu. Mīklu apsedz un atstāj uz 30 minūtēm.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Gatavo pildījumu no žāvētām aprikozēm. Aprikozes nomazgā siltā ūdenī. Liek katliņā, pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai ūdens tikai nosegtu augļus, vāra 10-12 minūtes.

3. Aprikozes liek blenderī un samaļ viendabīgā masā, sajauc ar cukuru un konjaku.

4. Pagatavo krēmu. Saldo krējumu sakuļ, pievieno iebiezināto pienu liķieri. Liek ledusskapī.

5. Izmantojot augu eļļu, cep pankūciņas.

6. Pirmo pankūku vienmērīgi apziež ar krēmu. Pāri liek otru pankūku un pārklāj ar aprikožu pildījumu. Turpina likt pankūkas, mainot pildījumus. Uz pēdējās pankūkas liek aprikožu pildījumu un rotā ar riekstiem.

7. Ar kulinārijas maisiņa palīdzību izveido krēma rotājumu tortes malās.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.