Pankūkas ar rabarberu mērci un kanēli 0
Pagatavošana
Rabarberus sagriezt 3-4 cm lielos gabalos, pārlikt karstumizturīgā formā, pievienot sīrupu, citrona miziņu un karsēt cepeškrāsnī 20 min. 180 grādos, līdz masa sāk biezēt. Mērci atdzesēt.
Miltus, cukuru un kanēli iebērt nelielā bļodā, pievienot sagrieztu mazākos gabalos aukstu sviestu un saberzt starp pirkstiem, lai veidojas drupačas. Drupačas izcept cepeškrāsnī 10-12 min 180 grādos, līdz tās kļūst brūnas un kraukšķīgas.
Pildījumam saldo krējumu sablendēt ar biezpienu, olas dzeltenumu, vaniļas cukuru un pūdercukuru.
Pagatavot pankūkas. Priekš tam no visām sastāvdaļām pagatavot mīklu un izcept plānas pankūkas.
Uz katras pankūkas liek pāris karotes pildījuma, pankūku satin, pārlej ar rabarberu mērci un pārkaisa ar drupačām. Pasniedz uzreiz.
Recepti piedāvā