Gardas pankūciņas ar āboliem vaniļas mērcē 0

Sastāvdaļas
Milti – 100 g
Piens – 200 ml
Cukurs – pēc garšas
Olas – 2
Sviests – 2 ēdamkarotes

Reklāma
Reklāma
“Iespējams, vainīga ir kļūda mašīnas vadītāja vai vecākā apkalpes vadītāja rīcībā.” Noteikta precīza nogrimušās bruņumašīnas atrašanās vieta 55
Kā atbrīvoties no “stresa riepas” uz vēdera? 10 pārtikas produkti, kas palīdz samazināt kortizola līmeni
“Tas ir vienīgais, kas darbosies.” Īlons Masks atklāj, kas palīdzēs izbeigt karu Ukrainā
Lasīt citas ziņas

Mērcei
Piens – 400 ml
Cukurs – 1 tējk.
Olas dzeltenumi – 3
Milti  – 1 ēdamkarote
Cukurs – 3 tējkarotes

Pildījumam
Vaniļas cukurs – 2 tējkarotes
Zaļi āboli – 300 gr
Saldkrējuma sviests – 1 tējkarote
Cukurs – 2 ēdamkarotes
Ābolu sula – 100 ml
Zvaigžņveida anīss – 1 zvaigznīte

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana
Pagatavo mērci. Dzeltenumus saberž ar cukuru un miltiem. Pievieno pienu, vaniļas cukuru un, pastāvīgi maisot, vāra uz nelielas uguns, līdz sabiezē. Noņem no plīts, pievieno sviestu, samaisa un ļauj atdzist.

Pagatavo mīklu. Samaisa olas, pienu un cukuru. Pakāpeniski, pastāvīgi maisot, pievieno izsijātus miltus. Mīklu nosedz un atstāj uz 10 minūtēm.

Ābolus notīra, sagriež nelielos gabaliņos.

Ābolus liek katliņā, pārlej ar ābolu sulu. Pievieno parasto un vaniļas cukuru, ieliek anīsa zvaigznīti un vāra uz lēnas uguns 5 minūtes, laiku pa laikam samaisot. Noņem no plīts un ļauj nedaudz atdzist.

Uz pannas sakarsē nedaudz saldkrējuma sviesta, ielej nedaudz mīklas, izlīdzina uz pannas. Cep 1–2 minūtes. Apgriež uz otru pusi un cep līdz zeltainam brūnumam vēl 1 minūti.
Uz katras pankūciņas liek 1–2 ēdamkarotes pildījuma, aizloka aploksnes veidā. Pasniedz ar vaniļas mērci.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.